Wat mee brengen naar een consultatie?

  • de elektronische identiteitskaart
  • voor kinderen beneden 12 jaar: Kid’s ID of ISIplus kaart
  • lijst met medicatie
  • document vertrouwelijk van het ziekenfonds bij werkonbekwaamheid

 

Hoeveel kost de dokter en hoe betaal ik hem?

Betalen bij de dokter, we krijgen er steeds meer vragen over. De laatste tijd zijn er nogal wat dingen veranderd. De overheid nam enkele maatregelen om ervoor te zorgen dat de (financiële) drempel om naar de dokter te komen niet zou oplopen. Zelf hebben we in de praktijk ook gezorgd voor een maximaal betalingsgemak.

  1. U kan bij ons met Bancontact en Payconiq betalen na de raadpleging.
  2. U betaalt enkel nog het remgeld tijdens een consultatie. Dit is niet zo bij kinderen onder de 7 jaar (anders bent u de volledige consultatie niet terugbetaald door het ziekenfonds) en bij arbeidsongevallen (deze worden via de verzekering van de werkgever geregeld en niet via het ziekenfonds).
  3. De dokters zijn geconventioneerd, dit betekent dat we de tarieven respecteren en aanrekenen zoals die elk jaar worden afgesproken tussen artsen en ziekenfondsen. Dit biedt u tariefzekerheid (de tarieven vindt u terug op de website van uw ziekenfonds of het RIZIV).

Als u problemen hebt om de dokter te betalen, nodigen wij u uit om dat met ons te bespreken. Samen proberen we daar dan een oplossing voor te vinden, zodat dit geen reden wordt om een doktersbezoek uit te stellen.

 

Wat gebeurt er met uw gegevens? Op deze pagina vindt u een overzicht van onze privacy aanpak.